HAYRETENGİZ ÖRÜMCEK ADAM

RENKLİ - TÜRKÇE - DİGİTAL



İYİ OKUMALAR


SAYI 132 (CBR)
SAYI 132 (RAR)

SAYI 194 (CBR)

SAYI 194 (RAR)



49 yorum:

  1. Seymin biraz X Men çizgi romanı paylaş

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. x-men çizgiromanı elimde hazır olarak duruyor ama telifi elinde bulunduran yayınevi, mail atarak yayınlamamamı rica etti. bu yüzden x-men yayını maalesef mümkün değil... blogda tek bulabileceğiniz x-men çıkış sayısı... başka da yok, olmayacak...

    YanıtlaSil
  4. Chat' teki düşüncelerinizi ve TÇÇT' deki sohbeti okudum. Bende 40 yaşlarındayım ve çizgi roman okumaya Bilka' nın Superman ve Örümcek Adam sayıları ile başladım. Milliyet Çocuk dergisi de eklendi tabi. Türk Çizgi sitesini 3-4 sene önce keşfedene kadar çizgi romanla çok birlikteliğim olmadı. Keşifle beraber tekrar depreşen sevgim bugüne kadar diğer sitelerle beraber arttı. Sizin siteniz eskiden okuduğum sayıların renkli hallerini tekrar okumamı sağlayarak ayrı bir yer etti. Bu konudaki tek eleştirim ise eski kötü tercümelerle yayınlamanız olur.
    Açıkçası ilginin azaldığını düşünmeniz ve hevesinizin kaçması normal. Ancak şu anda elinizde çekirdek bir okuyucu gurubunuzun da olduğunun bir kanıtı bu. Örneğin benim gibi. Ben pek sayıları yorumlamadım ya da sohbete katılmadım. Katıldığım zaman ise siteyi hazırlayan ya da emek verenlere teşekkür etmek ve hakaret edenlere cevap vermek için oluyor.
    Siteden bazı okuyucuların kaçmasının sebebi istedikleri dergilerin çevirilmemesi olarak düşünülebilir. Örneğin yukarıdaki x-men isteği gibi. Örneğin TÇÇT şu an sadece 2 seri yayınlıyor. Biri benim hiç ilgimi çekmiyor. Diğeri ise güncel sayıyı bekliyor. Benim merak ettiğim seriler ya basılı olarak mevcut ya da çeviri ekiplerinin ilgisini çekmediğinden ilgilenilmiyor. Türk Çizgi ise hepten elini ayağını çekmiş durumda. Bazı sitelerde ise çeviriler pek iyi değil. Balonlama daha da kötü.
    Bunları söylerken şunu da eklemek isterim. Sizin burada gerçekleştirdiğiniz çalışma sadece bir hobi değil gözümde. Bunu daha önce Türk Çizgi' de de belirttim. Her ne kadar kendileri hobi olarak görse de takip eden kitle bir süre sonra beklenti içine girmeye başlar. Bir düzen ister. Bu kitlenin yaş ortalamasının 20' nin altı olarak düşünürseniz bunu talep ederler. Bir bakıma haklılardır da. Sonuçta hobi olarak başlattığınız iş hizmet sunmaya girmiştir. Her hizmette olduğu gibi işinizi talepkarları memnun edemezseniz sizi bırakırlar. Bu yüzden çok sık hakarete maruz kalırsınız. Takdir edilmezsiniz.
    Hobi ile hizmeti iyi ayırt etmek lazım. TÇÇT eskiden takvim yayınlıyordu, hafta da 3 sayı veriyordu her şey güllük gülistanlıktı talep edenler açısından. Ama şimdi girin bakın site kendi deyimleri ile dutluk.
    Şimdi benim gibi kemik takipçilere sahipler.
    Bunlar benim fikirlerim naçizane. Ben tüm çalışmalarınız için teşekkür ederim. Umarım devam ederler. Her ne kadar DC sevmeseniz de benim gibi sevenleri arada bir sevindirirsiniz umarım.

    YanıtlaSil
  5. Ben de, bu uzun ve dolu yorumunuz için teşekkür ederim.
    Ne yalan söyleyeyim, yorum yapılmasını seviyorum. İlla olumlu ve övücü olması da gerekmez. birilerinin yaptığım işle ilgili fikir yürütmüş olması yeter.
    Sizin yorumunuz ise, yukarıda bahsettiğimin çok daha ötesinde... daha önceden farkında olmadığım yeni bir bakış açısı sağladınız bana...
    Karşı tarafta bir beklenti doğurduğumuz doğru.. Sırf bu yüzden yayın takvimi vermemeye çalışıyorum. Zaten nadiren verdiğimde de pek uyamıyorum. Bildiğiniz gibi tek başınayım ve işler güçler, hayat gailesi çoğu zaman aksamalara yol açıyor. Buna rağmen bir çekirdek takipçi grubum olması güzel... Bu grubun sayısı ve niteliğini,talep ve beklentilerini tespit etmek için bir yol bulabilir miyim acaba?
    Ayrıca; değindiğiniz kalitesiz eski tercümeler meselesi var... Bu ciddi bir sıkıntı... Elimden geldiğince toparlamaya çalışıyorum ama çok mümkün olamıyor. O kadar vaktim yok. Gene de bu konuda bundan böyle daha titiz olacağıma söz veririm.
    DC konusunda ise tavsiyelerinize açığım. benim aklımda, yarım kalan "before watchmen"i tamamlamak var. Ne dersiniz?
    Son olarak ta şunu belirteyim. "dutluk" tabiri de benim de dahil olduğum bir süreç sonucu ortaya çıktı. O da benim başımın altından çıktı. :)

    YanıtlaSil
  6. Tekrar merhaba,
    Bu çekirdek gurubu tespit etmek pek kolay olmayacak sanırım. Sosyal medya en kolay yol gözüküyor. Sosyal medya da aktif olmanız lazım. Günlük bir çok paylaşım yapmanız lazım. Yorumları takip etmeniz lazım. Facebook' ta benimde takip ettiğim bir çok gurup var ve üye sayıları çok çok fazla. Bir kaç tanesi yayın evleri ile ortak çekiliş bile düzenliyor. Bunlar şu anda aklıma gelen bir kaç örnek.
    Bunun yanında hep düşündüğüm şey güç birleştirmek. 2 farklı çeviri gurubunun ortak bir çalışma yürütmesi. Aslında tüm çeviri gurupları ortak bir şey paylaşıyor. Ama nedense anlamsız bir rekabete de giriyorlar. Geçen sene bir yayın yüzünden TÇÇT ve Türk Çizgi tartışmışlardı. Ondan önce her iki sitenin üyeleri birlikte chatbox larında müthiş sohbetler ediyordu. Şimdi ise arada bulasın.
    Bu arada anketler düzenleyin sık sık. Bu hem takipçilerinizi tanımanıza yardımcı olur hem de sitenizi şenlendirir. Tabi bu anketleri sosyal media da paylaşmayı unutmayın.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.
    DC meselesine gelince Before Watchmen basılacak diye duymuştum bir ara ama yinede güzel bir seçim olabilir. Benim açımdan bencilce bir istek olsa da hep okumak istediğim ancak İngilizcemin yetersiz kaldığı 1985 yılına ait DC' nin ilk büyük evren sıfırlaması olan Crisis of Infinite Earths müthil olurdu. Sizin eski sayıları bir kenara atmadığınızı bildiğimden bunu önerme cesaretini gösterebiliyorum doğrusu. Bu sayının benim için önemi ise Bilka' nın yayınladığı Superman sayıları 1980 öncesi yayınları kapsamakta. Ben uzun zaman sonra çizgi romana döndüğümde gördüğüm farklılıklar nedeniyle çok büyük bir boşlukta kaldığımı söylemeliyim.
    Bunun dışında New 52 öncesi bir çok güzel yayınlar mevcut. Bunları ilerleyen zamanda değerlendirebilirsiniz. Ben de elimden geldiğimce fikirlerimi paylaşırım.
    Marvel içinse işiniz daha zor. Kitlenin çoğu ya X-men istiyor ya Deadpool. Ya da Spiderman. Ama geniş evrende mutlaka birşeyler vardır. :)

    YanıtlaSil
  7. Seymin sen bunları orjinal dilinde hangi siteden indiriyorsun ?

    YanıtlaSil
  8. örümcek adam sayılarını tusfiles'dan indirmiştim. diğerlerini ise bazen torrentten bazen de daha önce muhabbet kutusunda adreslerini paylaştığım bazı cbr sitelerinden indiriyorum. Çizgiroman bulmak pek sorun olmuyor. neredeyse her aradığımı buluyorum. Tabii; nasıl etkin arama yapılacağını bilmek te yardımcı oluyor.

    YanıtlaSil
  9. Seymin sürekli istekler de bulunuyorum farkındayım :) ama listede örümcek adamın uzaylı siyah kostümünü bulduğu gizli savaş sayıları da var mı ? Bildiğin üzere bilka da yayınlanmamıştı. Saygılarımla iyi ve keyifli çalışmalar.

    YanıtlaSil
  10. o seri çok uzun zaman önce isteme girmişti. hatta digital nüshalarını bulup indirmiş ve yavaştan tercümeye bile başlamıştım. ama telifinin alındığı ve yayınlanacağı söylenince vazgeçmek zorunda kaldım.
    ancak bu olayın üzerinden neredeyse 2 sene geçti. yayın mayın yok. tekrar gündeme alsam nasıl olur acaba? bilmem ki...

    YanıtlaSil
  11. İlk Secret Wars sanırım. 1984-1985 yılında yayınlanmış Marvel' ın ilk büyük event'i diyor Altevren. Bilka yayınlamadı. Sadece Örümcek adamın Central Park' ta döndüğünü hatırlıyorum. Aslında yapsanız süper olur. İngilizce sayıları bende var ilk 2 sayısını okudum. İngilizcem çok iyi olmadığından okumam vakit alıyor ve vaktim de pek olmuyor.

    YanıtlaSil
  12. Evet dr.connors ile central parkta beliriyordu hemen sonrasında da diğer kahramanlar dönüyordu. Yıllar sonra merak edip İngilizce sayıları indirmiştim ama az ingilizcem den dolayı sonuç hüsran olmuştu.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğin macerayı arıyorum. bende de yokmuş... bulunca sana da bilgi veririm...

      Sil
  14. Lütfen daha çok sayısı gelsin...

    YanıtlaSil
  15. Lütfen daha çok sayısı gelsin...

    YanıtlaSil
  16. gelecek... zaman içinde serinin önemli bir kısmını türkçe olarak yayınlamış olacağım. sadece şu kararı henüz veremedim. Hiç müdahale etmeden sadece Bilka tercümesini mi kullanayım yoksa sıfırdan tercüme ederek mi yayınlayayım. birinci durumda çok hızlı yayın yapabilirim. ikinci durumda ise daha yavaş ama daha kaliteli bir çeviri... şu anda blogda her iki versiyon da var...

    YanıtlaSil
  17. Bir sorun olacaktı niye belli bir sıraya göre değil?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız... elimden geldiğince sıraya koymaya çalışacağım...
      şu an sırasız olmasının sebebi, şimdiye kadar bilkanın yayın sırasına göre yayınlamam... bundan böyle karmakarışık bilka sıralamasını boşverip orijinal sıralamasına göre yayın yapacam. zaman içinde hale yola girecektir.

      Sil
  18. Ghost spider ın ilk göründüğü sayı olan tasm annual 38 i de çevirirmisin

    YanıtlaSil
  19. Ghost spider ın ilk göründüğü sayı olan tasm annual 38 i de çevirirmisin

    YanıtlaSil
  20. başka gelmiyor mu malum bilkanın yayınları siyah beyaz tek renkli senin sayende okuduk 100den 200e kadar gelse güzel olur aslında çevrileri istiyorsan bilkanın kullanırsın hızlı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsa hakkaten çok güzel olur ama uzun iş... tek başına altından kalkamam. bilka tercümeleri çok kötü... kullanmak istiyorum. ama genelde tahammül edilmez çeviriler çıkıyor karşıma. müdahalesiz kullanmak imkansız.

      Sil
    2. bide şey sorucam normalde bilka siyah beyaz yayınladı senin yaptıkların nasıl renkli oldu

      Sil
    3. renkli sayıların renkli ingilizce orijinalleri internette mevcut...
      https://readcomiconline.to/Comic/The-Amazing-Spider-Man-1963

      Bilkanın hangi sayısında hangi orijinal sayının yayınlandığına dair bir liste var. ilgili sayıları bulup, ingilizce yazıları silip yerine sıfırdan kendi tercümeni veya bilka tercümesini yazıyorsun (bu işleme taravirileme diyorum)
      işte okuduğun renkli sayılar böyle ortaya çıkıyor.

      Sil
    4. 1 Yıldır çevirmeni bekliyorum :) Çevirmediğini gördükçe hırs yapıp ingilizcemi geliştirdim öyle okuyorum. Ama yine de anlamadığım kısımlar oluyor. Çevirmeye devam edecek misin? Her zaman bekleyeceğim.

      Sil
    5. valla çevirebilrsen efsane olur eski sayıları senden takip etmeye devam ederiz :)

      Sil
  21. Seymin bey TASM'ın son sayıları olan Dead Wish (yani 698,699,700) kısmını çevirir misiniz? Son dilek adıyla bir ara yayınlanmış sanırım ama yayımlayan yer batınca ortada kalmış Türkçesi bulunamıyor

    YanıtlaSil
  22. Tek kelimeyle harikasınız.Örümcek adamın ilk serisinin sayılarını okumayı çok istiyordum.Umarım diğer sayılarını da zamanınız el verdikçe çevirirsiniz.Kesinlikle övgüyü hak eden bir çalışma, tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. abi bide lütfen sadece siyah kostümle ilgili maceraları olan bi seri atarmısın gerçekten çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında hiç fena fikir değil... ancak böyle bir cilt basıldı diye hatırlıyorum. kitapçıları bir yoklasana...

      Sil
    2. evet aslında olabilir bitane de seri vardı spiderman ful siyah kostümle geziyordu doktor strengle farklı yerlere gidiyorlardı ama kitapçılara gidemem viüsten korkuyorum internetten boş olursam olan sitelerden likn atarım

      Sil
    3. buldum siteyi örümcek adam uzaylı gerçekliği ama sanırım yeni çıkmış o yüzden sadece dört sayı var https://readcomicsonline.ru/comic/symbiote-spiderman-alien-reality-2019/1/1

      Sil
    4. şu seriyede bi baka bilir misin ben venom hayranıyımda https://readcomicsonline.ru/comic/venom-first-host-2018/1

      Sil
  24. yada bu serini 252. sayısından 300. sayıya kadar yap olur biter

    YanıtlaSil
  25. bu güzel paylaşımlarınız için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Elinize yüreğinize sağlık. Sağlıklı günler dileklerimle

    YanıtlaSil
  26. bunların devamı gelecek mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet. birinci sayıdan başlamak niyetindeyim.

      Sil
  27. vallahi çok güzel olur piyasada eski sayıları renkli yayınlayan tek sen varsın zaten tutar baya

    YanıtlaSil
  28. seymin,rica etsem 6.sayı ve sonrasını da kendin çevirir misin vallahi şu seriyi çok seviyorum be çok okumak istiyorum yapamaz mısın bir kıyak be abi

    YanıtlaSil
  29. 1. sayının cbr linkinde bir hata olmuş galiba, online okuma ve rar'daki dosya hd iken cbr'deki dosya öyle değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rar'ı cbr uzantısına çevirip okuyabilirsin şimdilik Seymin abi düzeltene kadar. Aynı formatlar zaten.

      Sil
    2. yeniden yükledim. problem giderilmiş mi, bir bakıverin.

      Sil
  30. Hocam Merhabalar ellerinize sağlık. Çok büyük hizmetleriniz var. Sayenizde Marvel'e ve Spider-Man'e doyduk. Yukarıda bazı arkadaşların da bahsettiği gibi biraz da DC'den görmek isteriz. Marvel'e oranla daha az çevirilere sahip. Kıyıda köşede kalmış, telifi olmayan bir DC serisine başlarsanız çok sevinirim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DC ile hiç aram yok. ben sıkı marvelcıyım. ama bir istisna yapabilirim belki... doom patrol'a ne dersiniz?

      Sil
  31. Ultimate spiderma devam etse olmaz mı be? Ayt tyt derken iyice bunaldım tek dayanak noktam sizsiniz isterseniz para da veririm devam etmeniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birkaç sayı daha hazır zaten... biraz zaman geçsin, yayınlarız. paraya falan da gerek yok. ama blogda ilgini çeken reklama denk gelirsen ve onu tıklarsan makbule geçer.

      Sil